17 Şubat, 2010

FINDIK AROMALI KEK


3 yumurta

3/4 su bardağı süt


1/2 su bardağı sıvı yağ


100 gr erimiş margari


1.5 su bardağı şeker


2.5-3 su bardağı sinangil fındık aromalı kek unu (İçinde kabartma tozu olduğu için kabartma tozu yazmadım)


Yapılışı=>


yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın sonra süt,sıvı yağ,margarini katıp çırpın en sonda da kekununu ilave edip çırpın margarinleyip unladığımız kalıbımıza harcımızı döküyoruz önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına 50 dk pişirin en sona doğru bıçağı batırıp pişip kontrol edin pişmemişse tekrardan pişire bilirsiniz herkese afiyet olsun

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık zuzum:)

zuzu günlüğü dedi ki...

tşkler tatlım