22 Şubat, 2010

İRMİK HELVASI


Malzemeler:
2 Su bardağı TAT irmik
1 Su bardağı Şeker (çok tatlı sevenler 1,5 subardağı şeker koysun)
3,5 Su bardağı su (Kaynamış su,Sıcak su)
125 gr PINAR Tuzsuz tereyağı
2 paket DESTAN vanilya
200 gr Dövülmüş Fındık
Yapılışı:margarin yada normal tereyağı olsada farketmez evde hangisi varsa,tenceremize tereyağını alıp, eritiyoruz üstüne irmiği ekleyip irmiğin regi dönene kadar kavuruyoruz ocağı kapatıp sıcak suyumuzu ekleyip irmiğin suyu çekmesini bekliyoruz tekrardan ocağın altını yakıp irmiğimiz biraz lapayken şekeri(çok tatlı sevenler 1.5 su barağı şeker koysun),vanilyayı ve fındığı koyup karıştırıp bırakıyoruz kısık ateşte göz göz olunca biraz karıştırıp soğutup afiyetle mideciklerimize yolluyoruz size tavsiyem sıcakken yiyin
Afiyet olsun
Sevgiyle Kalın
Şekerler

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok severim...

yemek yapalım dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım severek yediğimiz bir tatlıdır

zuzu günlüğü dedi ki...

tşkler kızlar

cecilia dedi ki...

çok güzel görünüyor cnm eline sağlık ;)

zuzu günlüğü dedi ki...

tşkler tatlım